Menu Sluiten

Woonkamers


Woonkamers

Informatie over woonkamers op maat.

Woonkamers op maat maken.

Er zijn twee manieren om woonkamers op maat te kopen. De eerste optie is om zelf uw kamer op te meten. Hierbij noteert u de lengte, breedte, diagonaal en de binnenkant van de deurkozijnen. Dit zal u een goed idee geven van de grootte van de kamer.

Als alternatief kunt u uw kamer opmeten in een meubelzaak. Beide methoden hebben hun voordelen. Zorg ervoor dat de metingen nauwkeurig zijn, anders kunt u teleurgesteld worden door het eindresultaat.

Elke maatkast in uw woonkamer, dressoir of tv meubel op maat, kan volledig worden uitgevoerd om zich in de stijl van de ruimte te integreren.

Wanneer u vloerkleden kiest, moet u ervoor zorgen dat ze passen bij de afmetingen van uw meubels.

Een vloerkleed is een goede manier om zitplaatsen te verankeren en een beginpunt te geven voor de rest van de uitstraling van de kamer. Zorg er ook voor dat het tapijt past bij de afmetingen van alle meubels in de kamer. Een vloerkleed met patroon kan ook een vleugje kleur toevoegen aan een kamer. Zorg ervoor dat het tapijt past bij al uw meubels, zodat er geen kreuken of openingen zijn.

Bijpassende tafels in laminaat, fineer of massief hout, zijn tevens volledig op maat te verkrijgen.

Als u een grote woonkamer hebt, kunt u overwegen deze in zones te verdelen. Een bank die van de eethoek af staat, geeft een gespreksruimte en houdt de meubels dichter bij elkaar. U kunt ook volstaan met minder meubilair, zodat u meer open ruimte hebt.

 Een verzameling kleine stoelen kan een kamer een gevoel van ruimte geven. Of gebruik kleine krukjes in plaats van grote voetenbanken.

Naast een salontafel moet u ook een tafel overwegen. Een staande lamp kan heel weinig ruimte innemen, maar u wilt toch dat hij binnen handbereik van de stoelen en de bank staat. De keuze van de juiste salontafel is van cruciaal belang voor het comfort van uw gasten.

En vergeet de bijzettafeltjes niet. Deze tafels zijn handige aanvullingen op uw woonkamer en bieden extra oppervlak voor koffie, decoratieve accenten en lampen.

Een andere geweldige eigenschap van een sofa is dat hij in een woonkamer van bescheiden afmetingen past. Zelfs als uw woonkamer groot is, moet u misschien toch rekening houden met de grootte van de bank. Als uw bank tegen een muur staat, kan de hoogte van de vensterbank van invloed zijn op de hoogte.

U moet ook de lengte, de armbreedte en de zitdiepte van uw bank opmeten voordat u een meubelshowroom bezoekt. Het is moeilijk om de afmetingen van meubels van de ene showroom naar de andere te vertalen als de ruimte niet in verhouding is.

Info over woonkamers

Interesse in Woonkamers

Wat kunnen we nog vertellen over woonkamers op maat.

Om de illusie van ruimtelijkheid te ontwikkelen, kan u grote meubelstukken in het midden van de kamer plaatsen. Vaak zal een enkel meubelstuk een brandpunt vormen, dat het middelpunt van de aandacht moet zijn. De rest van het meubilair moet rond het centrale punt worden geplaatst.

Het middelpunt kan een oversized spiegel, een piano of een extra groot kunstwerk zijn. U kunt zelfs een poef, salontafel of bijzettafel als tafel gebruiken.

Een van de voordelen van het bestellen van meubels op maat is dat u ze kunt laten aanpassen aan uw specifieke maten. Zo weet u zeker dat uw meubels in de kamer passen. En u kunt geld besparen op verzendkosten en andere problemen die zich kunnen voordoen tijdens het installatieproces.

Zorg ervoor dat u een professional raadpleegt voordat u meubels koopt, zodat u uiteindelijk niet meer betaalt dan nodig is.

Meer info over woonkamers nu op www.vandenheuvel-meubelmakerij.be.

Tags

Woonkamers |